Generelt om sportsbådene

a 4561 1 j70 Alt J70 1

Hellerup Sejlklub har købt tre J/70 sportsbåde, der skal give klubbens unge sejlere et attraktivt tilbud om sejlads i tidssvarende klubbåde. Der er tale om et markant paradigmeskift for en af landets mest kapsejladsaktive og mest vindende sejlklubber. HS støtter dermed op om Dansk Sejlunions anbefalinger om "Puls og vand i håret", som skal få de unge tilbage til sejlsporten. Bestyrelsen forventer at sportsbådene både vil fastholde de store juniorer og de unge seniorer i klubben, men også medvirke til at tiltrække nye medlemmer.

J/70’eren er en mindre kølbåd, der er designet til at opfylde et stigende behov for en nem, højtydende One Design båd, der er både er sjov og stabil at sejle, let at trække bag en bil (når man eksempelvis skal til stævne) og let at rigge til. Bådtypen er på rekordtid blevet globalt udbredt med mere end 1.100 både. I Danmark – og en række andre europæiske lande – er den valgt som den båd, der danner ramme om de nationale sejlsportsligaer.

En række sejlklubber – med Hellerup Sejlklub som den første i Danmark – har valgt at satse på J/70’eren for derved at puste nyt liv i flåden af klubbåde og tiltrække yngre sejlere. J/70’eren giver på samme måde som andre sportsbåde mulighed for at opleve en båd, der planer, hvilket kan få smilet frem hos enhver aktiv sejler!

Båden har et moderne design med et stort cockpit, der giver gode arbejdsforhold for besætningen på fire. Den har kulfibermast og bovspryd, hvorfra den store gennakker sættes. På kryds sejles med storsejl og selvskødende fok.

I Hellerup Sejlklub holdes intern udtagelse til Sejlsportsligaen i vores J/70’ere, og alle medlemmer af HSJ, der er over 15 år opfordres til at danne besætninger og være med til at kæmpe om en plads. Hellerup Sejlklub bakker op omkring – og var i øvrigt den første vinder af – Sejlsportsligaen. Hellerup Sejlklub bakker naturligvis også op omkring etableringen af en ny juniorliga, der ligeledes skal sejles i J/70’ere.

Hellerup Sejlklub råder over 3 stk J/70ere