Julefrokost og tur i Dyrehaven d. 9 December

Skrevet af Ann Filippa Madsen. Sendt til Nyheder

Vi spiser en julebuffet i restauranten kl. 12:30 og du tilmelder dig hos hovmester/ restauranten. Nogle spiser med- og andre kan slutte sig til senere til en spadseretur i Dyrehaven.

Kl. ca 14:45 mødes vi ved den røde låge ved Klampenborg station, indgangen til Dyrehaven. Sidst på eftermiddagen kan vi afslutte turen med gløgg eller andet lunt på fx. Kirsten Piil.

Nyhedsbrev November 2017

Skrevet af Simon Mørup-Petersen. Sendt til Nyhedsbreve

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

November 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela JohnsenKære Medlemmer

Ved afriggerfesten den 28.oktober markerede vi skiftet mellem sommer og vintersæson og sagde farvel til sæson nr. 102 - men som jeg sagde til standerhejsningen på en lidt kølig aprilsdag, så er Hellerup Sejlklub heldigvis en klub med aktiviteter hele året rundt - inde som ude men sandelig også på vandet året rundt. Det ses dagligt på vandet og det ses i dette nyhedsbrev med diverse medlemstilbud.

Tak til Jer der var med til at gøre afriggerfesten til en festlig aften hvor vi fejrede de frivillige og præmietagerne.

Med et ben inde i efterårssæsonen og et kig ind i vinteren, er træning for vores juniorer flyttet til weekenden for at kunne sejle i dagslys. Der er arrangeret træningssamlinger for Jollinger, Opti C, Feva, E-joller, Yngling og 29'er i Hellerup Sejlklub, og der er samarbejde om vintertræning mellem klubberne: YF, KDY og HS for Opti A og B, Zoom og Feva. Tag godt i mod de mange sejlere på havnen også fra vores naboklubber.

Jeg ser frem til at se alle vores aktive sejlere på havnen, der træner året rundt i alt slags vejr – med træning bliver vi bedre, har det sjovt og skaber sejlerglæde.

Vi ses på havnen, til klubbens mange arrangementer og husk også at deltage til generalforsamlingen tirsdag den 28. november 2017 kl 20:00 i hal 1.

Sejlerhilsner

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

 

ekstra gavekort alt paa menuen soentors hos couloir paa amager 3806542 regular   juletrae 182014

Vinterspiseklub i Hellerup Sejlklub

Så er vintersæsonen startet og det er tid til lidt spisehygge igen. Næste spiseklub bliver allerede d. 17. november kl. 19 i klubbens restaurant.

For at gøre ekspeditionen så let som muligt, er menuen fælles for alle. Denne gang bliver det burger. Hvis man er vegetar, kan man ringe i forvejen til restauranten og bestille vegetar i stedet for burger. 

Drikkevarer bestiller man blot til arrangementet.

Hovmesteren har været så gavmild og tilbyde en kop kaffe og lidt dessert til de tilmeldte.

Svarfrist er tirsdag d. 14. november. Dette er vigtigt i forhold til bordreservation og køkken.

Tilmelding: https://www.facebook.com/events/259893614536195/

På snarlig vinter-mad-hygge i restauranten

 

Juletræstænding 1. december kl. 17-19

Tag julestemningen med og nissehuen på og kom i Hellerup Sejlklub og ønsk dine klubvenner glædelig jul!

Klokken 17:30 tænde det store flotte juletræ på terrassen.

Hovmesteren serverer Gløgg og æbleskiver på terrassen.

20,- for gløgg og varm kakao

20,- for æbleskiver


Afriggerfest i Hellerup Sejlklub

IMG 9303

Årets afriggerfest blev afholdt i hal 1 med 140 deltagere, menuen stod på tapas og hovmesterens Skipperlabskovs.

Traditionen tro blev præmietagerne blev hyldet med en gave fra klubben og det galt også HS optierne der blev fejret for at have vundet sølv til hold DM på Peblingensøen.

IMG 9323 IMG 9346 IMG 9360

51 gange har én HS’er stået på podiet i 2017og det har igen har været et fantastisk år på kapsejladsbanerne!

Til VM i Match Race  blev det til bronze til Trine Palludan, til VM i Yngling blev det sølv til Lucas Lier, Mikkel Nørrelykke, Frederik Zafiryadis, og også sølv til Jørgen Bojsen-Møller og Jacob Bojsen-Møller ved VM i Flying Dutchman, som desuden fik en ekstra klapsalve for deres 5 gange på podiet – klubbens mest vindende sejlere. Kæmpe Stort tillykke til alle Jer præmietagere.

Uddeling af årets stander

Hellerup Sejlklub har en mangeårig tradition ved afriggerfesten, med at hylde en sejler, der gennem sit virke i klubben har fortjent at blive hædret for en ekstraordinær indsat. Og det sker ved at overrække vedkommende noget af det mest symbolske en sejlklub kan give et klubmedlem - nemlig den klubstander der har vajet over klubhusets tag siden standerhejsningen i april.

IMG 1290

I år var der en håndfuld kandidater i spil til at modtage HS standeren, men en enig bestyrelse pegede alle på Michael Casparij, der i det forgangene år har lagt en ekstraordinær indsats i at skabe noget helt fra scratch – nemlig vores Hellerup Sejlklub Erhvervsnetværk.

Som et nyt initiativ har Hellerup Sejlklub etableret et erhvervsnetværk med ønsket om at styrke og udnytte de forretningsmæssige muligheder der ligger blandt klubbens partnere og virksomheder i nærområdet.

Møderne afholdes den første torsdag i hver måned klokken 7.30 - 9.00 i Hellerup Sejlklubs restaurant, hvor menuen står på friskbrygget kaffe, lækre croissanter og den hotteste udsigt over Øresund.

Mange af Jer kender sikkert Michael Casparij som en aktiv sejler i Hellerup Sejlklub igennem mange år, der primært har haft fokus på kapsejlads i særligt i CB66 klassen.

Udover at han i 2017 har vundet DM og Nordic Sailing League I CB66, så har Michael lagt en kæmpe indsats i at få etableret Hellerup Sejlklubs Erhvervsnetværk. Indtil videre er det blevet til 6 møder med flot fremmøde og spændende indlæg fra eksterne og interne foredragsholdere.

Erhvervsnetværket bidrager til at øge bevidstheden blandt deltagerne omkring Hellerup Sejlklub samtidig med at projektet indgår i Hellerup Sejlklubs samlede strategi for fundraising. Uden Michaels kæmpe indsats, ville netværket ikke have opnået den tilslutning og succes som det har i dag.

Frivillighedsprisen

Hellerup Sejlklub er baseret på frivillighed, og uden alle de ildsjæle der at finde i klubben ville intet af klubbens virke fungere. Det er derfor vigtigt at vi som medlemmer både bidrager med stort som småt i det daglige og til de arrangementer, der er i løbet af året i klubben. Og det er særligt vigtigt at vi alle anerkender de, som lægger en ekstra stor indsats for, at vi alle kan nyde klubben og de muligheder den giver.

Hellerup Sejlklubs bestyrelse har i år valgt at indstifte en pris – Frivillighedsprisen. Frivilligheds prisen – er en vandrepokal, der hvert år skal gives til et medlem af Hellerup Sejlklub der har gjort en ekstra stor indsats med sin frivillighed.

Hal og Klubhusudvalget har peget på Kim Kristensen. Kim er med sit evigt gode humør og altid hjælpsomme gemyt en kæmpe kapacitet for klubben. Kim har evnen til at få gode ideer til forbedring og samtidigt også føre dem ud i livet. Kim er også at finde på næsten alle de kapsejladsbaner HS er involveret i.

IMG 9391

Kim 1000-tak fordi du ALTID giver en hånd med.


Herlig klubaften med Emil og Alfred

IMG 2040

Fredag d. 13. oktober 2017 fyldte vi Hal 1 med 300 eventyrlystne og glade medlemmer. Emil og Alfred leverede en herlig og levende beretning fra de 7 verdenshave, og det var fantastisk at se den store opbakning der var til dette arrangement.

….. men vi lader drømmen flyve igen, og til hjælp hertil får Hellerup Sejlklub besøg af Christian H. Liebergreen den 16. marts der kommer og fortæller om eventyr

Christian er en eventyrer der ikke ser nogle hindringer, hvad enten om det er i naturen, eller få et sammenhold til at fungere. For så længe man er positivt indstillet skal man nok finde en løsning.

Christian er uddannet navigatør, har rejst tværs over Canada alene som 17 årig, cyklet New Zealand rundt, tilbragt 26 måneder i Nordøstgrønland med Sirius-patruljen og sejlet jorden rundt alene non-stop.  

IMG 4429

Bogen ”11 meter frihed” skrevet af Christian er læseværdig og måske passende underholdning til de kommende vintermåneder.

Mere information om arrangementet følger i et af de kommende nyhedsbreve.


Medlemsaften på Skodsborg Spa og Fitness d. 21. november

Kurhotel Martin Kaufmann DSC6815

Kære sejlere,

Det glæder os meget at invitere det glade sejler-folk til en efterårs-aften i det varme vand.

TIRSDAG DEN 21. NOVEMBER 2017

KL. 19.00-20.00 Foredrag af Thomas Rode – vi byder på et godt glas vin
KL. 20-00-22.00 Fri adgang til Skodsborg Spa & Fitness med alle faciliteter

Vores værter vil på aftenen guide jer igennem spa-oplevelserne og der afsluttes med et dyp i Øresund for de søstærke. Der udleveres håndklæde, badekåbe og slippers, så medbring blot det gode humør og badetøjet. Der er efterfølgende mulighed for at nyde hotellets Lobby bar.

Tilmelding på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Venligst fremvis gyldigt medlemskort ved ankomst. Minimumsalder er 15 år.

Vi glæder os til at se jer!

Venlige hilsner
MAI KAPPENBERGER, CEO

For jer, som ikke har mulighed for at deltage på aftenen: Er du sejler og har du et gyldigt medlemskort til en af sejlklubberne, har du mulighed for at melde dig ind i Skodsborg Spa & Fitness indtil udgangen af året uden at betale indmeldelsesgebyret på kr 500,-. Kom blot forbi receptionen, så viser vi gerne faciliteterne frem.

 


Kender du klubbens medlemssystem WinKAS?

102982 login650x350

Hvis ikke så se mere på denne guide: https://www.hellerupsejlklub.dk/images/WinKAS-guide.pdf

For at logge på winkas skal du have et brugernavn og adgangskode. Du kan også ændre dine oplysninger, fx tilføje en ekstra emailadresse ved at indsætte semikolon, under ”Rediger mine oplysninger".

Hellerup Sejlklub udsender nyhedsbreve og andet information så som invitation til generalforsamling, fester og arrangementer ved hjælp af listen af abonnenter på nyhedsbreve, derfor er det meget vigtigt – hvis du ønsker informationer sendt fra din sejlklub direkte til din mailbox, at du som medlem oplyser sejlklubben din mailadresse.

Det er også i WinKAS du kan se hvor mange år du har været medlem – for nogle medlemmer er det rigtig mange år, men desværre er det ikke alle der modtager en hæder i form af en jubilæumsnål for de mange års medlem i Hellerup Sejlklub, hvis oplysningerne i medlemssystemet ikke står korrekte. Derfor kan det være en god ide at logge ind på WinKAS og tjekke om dine oplysninger er ajourførte.

Har du spørgsmål til WinKAS – så som jeg kender ikke mit brugernavn, adgangskode, hvordan betaler jeg mit kontingent, holdundervisning mv. så send en mail eller ring til kontoret og Mette vil hjælpe dig.

Tel: (+45) 3962 2934 | Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontortid onsdage kl. 17.30-19.00
Telefontid onsdage kl. 19.00-20.00

Som en ekstra medlemsservice, vil Mette de kommende mange onsdage over vinteren ringe rundt til alle Jer medlemmer, og spørge om I har spørgsmål til WinKAS og sikre sig, at jeres oplysninger er ajourførte.

Hvis du selv har mulighed for at ajourføre oplysningerne på Winkas må du meget gerne sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så ringer vi ikke og forstyrrer dig.

 


Nyt Medlemskort

Dit Hellerup Sejlklub medlemskort er i trykken, og i år skal du som noget nyt selv hente det i Hellerup Sejlklub.

Medlemskort kan afhentes i Hellerup Sejlklubs Restaurant fra torsdag den 16.11.2017 og frem til den 12.12.2017 – dog kan medlemskort også afhentes i kontorets åbningstid om onsdagen.

Ved afhentning af medlemskort i restauranten, bedes I have tålmodighed og afvente at en tjener i baren har mulighed for at ekspedere.

Medlemskortet ligger i en lukket kuvert, og du får dit nye medlemskort udleveret ved at fremvise dit nuværende medlemskort og selv finde dit navn på en tilhørende liste.

Har du ikke fået betalt dit kontingent til tiden, kan dit medlemskort afhentes på kontoret indenfor normal åbningstid.

 nytaar couloir hellerup A5
nytaar couloir hellerup A52


Calendar icon

Vigtige Datoer

17. november: Vinterspiseklub i Hellerup Sejlklub
21. november: Klubaften på Skodsborg Spa og Fitness
28. november: Generalforsamling
1. december: Juletræstænding
16. marts: Klubaften med Christian Libergreen

 

color facebook 96 donate online icon color link 96 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
facebook ungdoms-
fond
web email

 

 

Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling i HS d. 28/11 kl 20.00

Skrevet af Simon Mørup-Petersen. Sendt til Nyheder

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUB

Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling 2017

hs 6991 

Hellerup Sejlklubs ordinære generalforsamling afholdes tirsdag den 28. november 2017 kl. 20:00 i Hal 1, med følgende dagsorden:

 1. Valg af dirigent og referent.
 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år.
 3. Forelæggelse af årsrapport (inkl. revideret regnskab) for det forløbne år til godkendelse.
 4. Forelæggelse af bestyrelsens budgetforslag for det kommende år til godkendelse.
 5. Valg af formand (i lige år) - udgår
 6. Valg af kasserer (i ulige år) – Bertil From ønsker ikke genvalg. Bestyrelsen foreslår Emil Fannikke Kiærsom ny kasserer
 7. Valg af bestyrelse (3 i ulige år, 3 i lige år).
  Efter tur afgår Rasmus Knude, Per Heegaard og Thomas Krüger Andersen, der alle er villige til genvalg.
 8. Valg af revisor, intern revisor samt suppleant for intern revisor.
  Bestyrelsen indstiller genvalg af PricewaterhouseCoopers (PwC) som ekstern revisor
 9. Behandling af indkomne forslag:
  i) Kontingent: Bestyrelsen indstiller for regnskabsåret 2018/19:
  Gruppe A: DKK 1.700
  Gruppe B: DKK 1.700
 10. Eventuelt.
  i) Punkt til debat modtaget fra Stefan Myrälf og Henrik Kofoed

NB Regnskab kan afhentes på klubbens kontor fra onsdag den 22. november 2017

Opmærksomheden henledes på § 9. Stemmeret og afstemningsregler
Stemmeret og taleret på generalforsamlinger har ethvert aktivt myndigt medlem af gruppe A, B og D*, som har været medlem mindst 2 måneder i klubben, og som har betalt sit kontingent.
Der kan ikke mødes ved fuldmagt.
Der udleveres stemmesedler ved indgangen, fra kl. 19:30 til kl. 20:00.

*) Grupper
Gruppe A: Aktive medlemmer, herunder aktive over 65, personer med postnummer 5000 og derover eller som bor på Færøerne, Bornholm eller i Grønland samt i udlandet, samt ægtefælle/samlever til et aktivt medlem
Gruppe B: Juniormedlemmer
Gruppe D: Særlige medlemmer så som livsvarige- og æresmedlemmer

På bestyrelsens vegne

Marie Dela Johnsen
Formand Hellerup Sejlklub

NB: Generalforsamling i Hellerup Sejlklubs Støttefond afholdes i undervisningslokalet samme dag kl. 19:30.

   

November 2017
28

Tirsdag
kl. 20:00

 

Medlemsaften på Skodsborg Spa & Fitness

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

Kære Medalje-tager

Skrevet af Ann Filippa Madsen. Sendt til Nyheder

Vi har nu opdateret listen over medaljetagere for året 2017, og skulle vi ikke have fået information om andre medaljetagere, må I meget gerne skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. så vi kan få opdateret listen og få inviteret jer til afriggerfest d. 28 oktober, og fejre jer med alle de andre medaljetagere.

Se link: http://www.hellerupsejlklub.dk/index.php/da/medaljer-2017

Mvh

Kapsejladschef/ Regattateam/Bestyrelse

Hellerup Sejlklub

Alkolhol & rusmiddelpolitik

Skrevet af Rasmus Knude. Sendt til Nyheder

Hellerup Sejlklub ønsker at sende et klart signal til både klubbens medlemmer og vores omverden (offentlige myndigheder, samarbejdspartner og sponsorer) om vores holdninger til alkohol, rygning og euforiserende stoffer. Alkohol- og rusmiddelpolitikken gælder såvel i Hellerup Sejlklub som ved deltagelse i arrangementer og stævner, hvor man repræsenterer klubben.

Denne kan findes under menuen under "om sejlklubben" undermenu "vedtægter og retningslinier", ellers kan du gå direkte til den her Alkohol & rusmiddelpolitik

 

Venlig hilsen

Marie Dela Johnsen

Formand Hellerup Sejlklub

 

Det er nu muligt at booke undervisningslokalerne i sydfløjen direkte i kalenderen

Skrevet af Rasmus Knude. Sendt til Nyheder

Det er nu muligt at gå ind under kalenderfunktionen på hjemmesiden og booke undervisningslokaler.

Har du ikke adgang til at booke, send da en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og kontoret booker for dig.

 

 

 

Nyhedsbrev Oktober 2017

Skrevet af Simon Mørup-Petersen. Sendt til Nyhedsbreve

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

4. Oktober 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela Johnsen

September var en måned fyldt med guld - Som den første danske kvindeduo nogensinde har Hellerup-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen vundet VM-guld i 49erFX. Det skete i Matasinhos, Porto i Portugal efter en sikker og imponerende præstation fra pigerne.

Hellerup Sejlklub fejrede OL pigerne og verdensmestrene team Jena & Katja med en reception tirsdag den 5. september  - det var en flot eftermiddag, hvor vejret viste sig fra sin milde side og gav mulighed for at fejre og snakke og ønske tillykke til Guldpigerne  på terrassen.

Guld præstationen og begivenheden var ikke kun stor for os HS’er men også for den danske presse – et af tv-klippene kan ses her

Mange tak til alle Jer der deltog og hjalp til med at gøre eftermiddagen til flot og festlig – Det er dage som dem og mange andre der er med til at gøre Hellerup Sejlklub til Danmarks foretrukne sejlklub.

Tak til Jer alle

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

 

Emil  
IMG 7966 1

Kurs mod Fjerne Kyster 13. oktober: Få billetter tilbage!

Lad drømmene flyde, og få et afbræk fra efterårets mørke aftener - Hellerup Sejlklub inviterer til klubaften og foredrag med Emil og Alfred fra Kurs mod Fjerne Kyster

13. oktober 2017 kl. 19-21. Middag fra kl 18. Sted: Hal 1

Hellerup Sejlklub er rigtigt glade for at kunne invitere alle medlemmer samt familie (omfatter partner, børn og forældre) til en herlig klubaften med spændende indlæg fra Emil og Alfred, som I nok alle kender fra TV-Serien "Kurs mod Fjerne Kyster" fra TV2.

I vil denne aften få en hel unik mulighed for at høre en fantastisk beretning fra drengene om forberedelse af turen samt fortællinger fra selve rejsen. Kom og bliv inspireret til jeres egne eventyr, eller mød op for at få en hyggelig aften med gode klubvenner og deres familier.

Læs mere her.....

 

Ann Filippa Madsen ny Kapsejladschef i HS 

Ann Filippa Madsen træder til som Kapsejladschef 1. oktober, da Peter Stephensen Lübeck har ønsket at træde tilbage.

Ann Filippa har sejlet det meste af sit liv, blandt andet en del kapsejlads. Hun har været aktiv ved de fleste kapsejladser klubben har arrangeret i år, og hun er dybt involveret i sejlerskolens aktiviteter.

Derudover har Ann Filippa sin daglige gang i klubben. Ann Filippa danner et nyt kapsejladsudvalg, der sammen med hende skal stå for koordinering af de kapsejladser som Hellerup Sejlklub involverer sig i (herunder samarbejde med andre klubber om kapsejladser).

Der ligger allerede nu 3 store udfordringer til næste år: Starbåd distriktsmesterskab, Worlds i Århus for alle OL-klasser og Vintage Cup for tidligere OL-klasser, et stævne som Hellerup Sejlklub arrangerer sammen med KDY. Peter fortsætter i bestyrelsen og i det nye kapsejladsudvalg.


Hellerup Optimisterne vinder Sølv ved Hold DM på Peblingesøen

Hold DM

I weekenden 30/9-1/10 stillede HS med tre hold til årets hold-DM for opti'er. Stort tillykke med sølvet til vores førstehold, der kontant udfordrede favoritterne fra KDY og gav dem kamp til stregen.

Kampen om 1. og 2.-pladsen var faktisk så tæt, at der måtte en ”om-sejlads” til, fordi kapsejladsledelsen selv ikke efter at have gennemset video fra måltagningen var i stand til at udpege en vinder af en af finalesejladserne, hvor 6 både gik i mål inden for 2 sekunder! I den efterfølgende sejlads vandt KDY dog.Medaljer

Hellerups unge sejlere på U-12 holdet blev nr. 4 i alt, hvilket lover godt for fremtiden. Alle tre HS hold viste fremragende og spændende holdsejlads og kæmpede til sidste båd. Det skal nok blive endnu bedre til næste år, hvor går vi efter guldet ...

HS prioriterer holdsejladstræning højt, da holdsejlads både er sjovt og særdeles lærerigt. Det gælder både i forhold til tekniske færdigheder, forståelse for kapsejladsreglerne og ikke mindst evnen til samarbejde for at opnå de bedste resultater for holdet. I holdsejlads er det afgørende, at man får hele holdet med - og ikke bare at man selv sejler hurtigt.

Sejladserne til DM var meget publikumsvenlige, og vi vil arbejde på at få stævnet til HS næste år, så vi kan kombinere gode publikumsfaciliteter med bedre sportslige rammer ude på ”det rigtige vand”.


Hellerup Sejlklub i Sailing Champions League

HS til Champions League

Hellerup Sejlklub deltog i dagene 22. - 24. september i SAILING Champions League finalen med Lucas Lier, Mikkel Nørrelykke, Niels Ipsen og Frederik Zafiryadis. Resultatet blev en 19. plads ud af de 32 deltagende både.

Stævnet blev afviklet i Porto Cervos fantastiske omgivelser i hård vind, store bølger og høj sol.

Umiddelbart er en 19. plads ikke det store at prale af, specielt ikke når HS fik tilkæmpet sig en 2. plads til kvalifikationsstævnet, men man må bare sige at sejlsport adskiller sig på ét væsentligt punkt fra mange andre sportsgrene: vejrforhold.  Udover blot at ramme dagen, være i god form (både fysisk og mental), have erfaring til at træffe de rigtige valg og holde nerverne i ro, så spiller vejrforhold en betragtelige rolle for udfaldet af sejladserne, specielt i J70’ere på korte baner.

De lettere besætninger, der var flyvende til kvalifikationsstævnet i St. Moritz var lige som Hellerup reduceret til statistiker i kampen om at blive Europas bedste sejlklub, der i høj grad blev udkæmpet af italierne og franskmændene, til hvem forholdene virkede som skræddersyet.

Lægger man den stabile vind og ensidige banefordel under hele stævnet oven i hatten, så er det svært at blande sig i toppen, når konkurrenterne generelt sejler bare sejler hurtigere grundet det ekstra kilo hængende på side.

Så en 19. plads? Egentlig ikke så ringe endda, når man kigger længere nede på resultatlisten, hvor sidste års vindere fra Deutscher Touring Yachclub og vinderne fra kvalifikationsstævnet i St. Moritz Segelklubb Mattsee var at finde.

Egentlig er den ikke længere end at der slet og ret var klasser til forskel på bådene inden for top 5-8 og dem udenfor ved dette stævne. Under andre forhold havde dette måske ikke været tilfældet.

Det har været en kæmpe oplevelse for holdet at få lov at deltage ved både kvalifikationsstævnet og finalen i SAILING Champions League og se hvor dygtige sejlere der findes rundt om i Europa og tage en masse erfaring med hjem.

Dette er en oplevelse, som ikke ville have været mulig uden den store opbakning fra både Hellerup Sejlklub og Thiele på Strandvejen v./Dorthe Sandberg, der har ydet finansiel støtte og sponsoreret hhv. tøj og solbriller, der været uvurderlig i forbindelse med forberedelserne.

Se super fed video fra stævnet her!


Afriggerfest

Årets Afriggerfest i Hellerup Sejlklub afholdes lørdag den 28. oktober i hal 1 kl 18 til slut.

Fra kl. 18.00 vil der være velkomst, hvor du har mulighed for at hilse på alle dine klubkammerater og Kl. 19.00 vil festmiddagen blive serveret. Under middagen vil årets flotte præstationer blive fejret og bla. formanden og borgmesteren vil holde tale. Tilmelding senest 23. oktober via NemTilmeld


Calendar icon

Vigtige Datoer

11. oktober: Svømning starter i Kildeskovshallen
13. oktober: Kurs mod Fjerne Kyster i Hellerup Sejlklub
28. oktober: Afriggerfest
29. november: Generalforsamling

 

Nyhedsbrev August 2017

Skrevet af Simon Mørup-Petersen. Sendt til Nyhedsbreve

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUBS NYHEDSBREV

August 2017

Formandens Hjørne

Marie Dela Johnsen

Jeg håber I har nydt sommeren og fået mange gode timer på vandet, fordi selv om sommeren ikke har vist sig fra den varmeste side i år, har det været godt sejlervejr til tur og træning.

Aktiviteterne har været mange for klubbens medlemmer både i Hellerup og til stævner i og uden for Danmark.  Og det er glædeligt, at kunne følge med i de mange updateringer på Facebook om hvordan det er gået klubbens medlemmer på sommerturer, summercamps, VM, NM, EM i de mange forskellige bådklasser Hellerup Sejlklubs medlemmer repræsenterer. 

Også herhjemme i vores egen sejlklub har der været gang i aktiviteterne, og Hellerup Sejlklub har så sent som i denne weekend været vært for et succesfuldt DM for Melges 24 klassen, hvor 25 både stillede til start. Ligeledes har vi har været med som arrangør ved det test-event, der går forud for det store VM stævne, der skal afholdes i Århus i august næste år.

Sejlklubbens hjemmeside vil være stedet hvor større begivenheder og nyheder lægges op. De daglige opdateringer om klubbens drift og både mv vil være at finde på Hellerup Sejlklubs Facebook side og dens grupper.

Bestyrelsen vil igen afholde ”Spørg Bestyrelsen” – det sker på tirsdag den 22. august i undervisningslokalet ved restaurant kl. 20:30 – 22:00 – sådan at aftenmatch deltagerne også kan nå at deltage.

Til arrangementet ”Spørg Bestyrelsen” er der ingen dagsorden, men mulighed for at stille spørgsmål vedr. Hellerup Sejlklub til bestyrelsen.

Vel mødt

Sejlerhilsner

Marie Dela Johnsen, Formand Hellerup Sejlklub

Trekroner  
raised hands w640

Trekroner Fortet med HS-Tours Søndag d. 3.sep kl 10

Tag med på tur til Trekroner.

Du får vind i håret, en flot udsigt samt en fortælling om Københavns ”krigshistorie”. Vi håber selvfølgelig på sol, sensommer varme og mange både fyldt med deltagere. Alle er velkomne, ny sejlere, gamle sejlere, sejlere i egen båd eller klubbens både.

Meld dig til turen under arrangementet i klubbens kalender på hjemmesiden eller på opslaget i klubben. På selve dagen pak madkurven eller køb lækker mad og drikke i fortets café. For selvfølgelig skal vi foruden udforskning af fortet spise, hygge, snakke og slå mave på de grønne skanser.

Vel mødt til alle Charlotte Wandel (turudvalget)

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Mødested. Trappen i klubben kl 10.

 

Invitation til spørg bestyrelsen den 22. august 2017

Bestyrelsen i Hellerup Sejlklub inviterer til "Spørg Bestyrelsen" onsdag den 22. august ca kl. 20:30 når (aftenmatchen er slut) i Hellerup Sejlklubs Restaurant.

Her er ingen dagsorden og ingen oplæg - men medlemmerne får mulighed for at stille spørgsmål og forslag til bestyrelsen vedrørende Hellerup Sejlklub.

Formålet er at medlemmerne kan komme direkte til bestyrelsen med gode idéer, ris og ros og at vi sammen kan have en dialog om at gøre HS bedre, og til Danmarks mest foretrukne sejlklub.

Vi starter kl. 20:30 og slutter kl. 22:00 Vel mødt


HSJ på Sommertur 2017

En kort beretning fra juniorernes sommertur

Sommertur

Hellerup-Helsingør-Gilleleje-Hundested-rørvig-hviledag-Hornbæk-hviledag-Helsingborg-Skovshoved-Hellerup

Sommer har det ikke været, men vinden har til gengæld været med os, så størstedelen af turen har været for spiler og med højt humør i team-trøjer.

Kun fra Helsingborg til Skovshoved måtte vi krydse. Undervejs blev vi ramt af et uvejr, der resulterede i bordfyldte både og Goliath måtte trække 144 i land.

Vi har fået god mad; pil-selv-rejer, fiskefrikadeller, jomfruhummer, bøffer, bruschetta og burger tilberedt med kyndig vejledning og instruktion fra Catia.

I rørvig blev der spillet minigolf i høj sol. Den heldige vinder af en is blev Benjamin.

Per skaffede os gode pladser i Hornbæk Havn hvor vi havde hviledag, og sørgede tilmed for at vi kunne låne deres klubhus og komme i ly af heldagsregn og skybrud.

Dette år fik havnefogeden i Hornbæk lov til at beholde sit badeflag. Som tak blev vi belønnet med to gamle fine badeflag fra Hornbæk og Helsingør, så var alle glade.

Vi sluttede af i Skovshoved Havn med fest i Café Hal 5.

Tusind tak til Per og Catia. 
Vi glæder os til næste år - Lad det hurtigt blive (rigtig) sommer igen!

Tabte telefoner: 7 
Pant: 335 kr. (+ tyskere)
Klager: næsten ingen 
Våde sko: utallige 
Soundtrack: Kylie Minoque "Can't get you out of my head"


Opdatering fra Jena og Katja

6K7A6429

Efter næsten et års pause fra sejlads, er vi i fuld gang igen.

Det har været rigtig godt for os at have et år, hvor vi var væk fra 49erFXen. Vi har lært meget om andre ting i livet, og har fået nyt perspektiv på 49er sejlads. Vi var blevet rigtig sultne efter at komme i gang, og glædede os til at se, hvilke udfordringer vi nu ville møde på vejen.

Vi startede op d. 1/7 i Århus, hvor det stod på træningslejr sammen med de andre danske 49erFX besætninger. Der er i alt 7 aktive 49erFX besætninger i Danmark, hvilket er meget anderledes i forhold til vores sidste kampagne, hvor der i den sidste tid kun var 3. Det giver nye udfordringer i forhold til samarbejde og gruppe dynamik, men det er en fed udfordring, som vi tog op med det samme.

Derudover er træner set-uppet også anderledes. I de sidste fire år har vi haft Peter Hansen som gennemgående landsholdstræner, og vi har været rigtig glade for ham. Men Peter Hansen ønskede at være træner for 49erne, og FX’erne står pt. uden træner. Vi har haft en masse forskellige specialister ind over vores træning de sidste måneder, men vil efter VM i september forsøge at finde en ny gennemgående træner for FX’erne.

Vi havde tre ugers træning inden EM I Kiel d. 28/7. Her var målet at få sejlet så meget som muligt, så vi kunne få et nogenlunde niveau inden stævnestart. Dog vidste vi godt at vi ikke kunne forvente så meget, da man jo oftest bliver dygtig ved at træne, og det havde vi ikke gjort nok. Vi nåede under træningen at få et rigtig højt topniveau, men bundniveauet hang stadig meget.

Det var også hvad resultaterne viste under EM. Vi var rigtig godt sejlene de første fire dage, men så kom bundniveauet og trak os ned ad resultatlisten. Det var en forvirrende dag, og vi havde svært ved at finde topniveauet igen. Dette var et tydeligt eksempel på hvad træning gør. Efterfølgende fandt vi frem til problemet, hvilket faktisk bundede i trim og set-up. Vi havde ikke haft den rigtige følelse af vinden og bølgerne, og var derfor sat helt forkert op i trimmet. Denne ”følelse” er noget man først får, når man har haft rigtig mange timer i båden. Vi lærte af dagen, og da der kom en tilsvarende dag til næste stævne, var vi igen flyvende. Vi blev 6 til EM ud af 80.

Efter EM tog vi til Århus for at sejle "VM test event for 2018". Vi havde et rigtig godt stævne resultatmæssigt, men også udviklingsmæssigt. Vi lærte meget hver dag, og efter stævnet følte vi faktisk, at vi var ved at ramme et rigtig højt niveau igen.

Det er især fysisk hårdt for kroppen at starte op igen, så vi havde allerede inden opstart besluttet, at vi skulle have en uge fri efter test event'et i Århus. Denne uge skal nu bruges til at koble af og genoplade. Nu skal vi nemlig fokusere fremad. Sommerens store mål er VM i Porto 28/8-2/9. Vi rejser derned en uge før stævnet starter, så vi kan få den helt optimale forberedelse. Til VM er målet at holde et højt bundniveau, fordi vi ved, at det bliver den stabile serie, der kommer til at vinde VM.

Efter VM går vi rigtig mange store oplevelser i møde. Jena skal sejle jorden rundt på "Vestas 11th Hour Racing" båden. Jena er med på 5 ud af 11 ben (sejladser) og har derfor også tid til en 49erFX kampagne ved siden af. Vi skal sejle sammen hele januar og hele marts, og så kommer Jena hjem 3 uger inden VM i Århus, hvor vi skal nå den sidste forberedelse.

Katja har imens planer om at fokusere på skolen og desuden at være træner for 49erFXerne, når det er muligt. Det vil holde hende varm at hjælpe til med at løfte det danske hold.

Vi er klar over, at denne plan ikke er optimal for vores VM resultat i 2018. Men vi tænker længere og større. Denne plan vil gøre os til bedre sejlere på den lange bane, og med garanti løfte os på vores vej mod guldet i Tokyo. For os handler det ikke om at præstere halvvejs til 2020. Det handler om at toppe til OL i august 2020.

Vi tror på at denne plan vil give vores team rigtig meget viden om vejr, vind, planlægning, bådarbejde, professionalisme, samarbejde, og desuden flytte grænser mentalt og fysisk. Det er ikke noget man bare kan træne sig til i sin 49erFX.

Desværre er det ikke bare sejlads, som vil få os til at nå målet om OL guld. Det er også økonomien. Kun med et godt økonomisk fundament vil vi kunne opnå vores mål, og det vil vi også arbejde på i det kommende år. Vi skal have fundet de helt rigtige samarbejdspartnere og sponsorer, så vi sammen kan løfte hinanden og nå vores store mål. Det er rigtig vigtigt for os, at vi sammen bliver et team, hvor alle parter får det optimale ud af samarbejdet. Vi har allerede en masse dygtige mennesker knyttet til opgaven om at finde finansiering, hvoraf mange er fra Hellerup Sejlklub. Vi er super taknemmelige for den støtte, vi får fra vores hjemklub, og vi håber på stor fortsat støtte mod Tokyo. Vi vil gerne bede om hjælp fra resten af medlemmerne i Hellerup Sejlklub, så vi kan komme endnu længere ud i netværket, og dermed finde den helt rigtige samarbejdspartner. Hvis du føler du, eller nogen du kender, kan hjælpe – selv med den mindste ting – så må du meget gerne kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..


Nyt fra Hovmesteren

Restaurant Hellerup Sejlklub har lavet en masse spændende arrangementer for resten af 2017. Vi har introduceret en tidligere succes Bøf & Bearnaise aften, det har vi haft stor succes med. Alt er ad libitum dog uden drikkevarer. Alle der er interesseret er mere end velkommen til at kontakte os direkte for spørgsmål eller bordreservation.

Vi er i gang med at forberede 2018, hvor vi lover der kommer mange flere spændende tiltag. Hvis i er interesseret kan i altid følge med på facebook, Restaurant Hellerup Sejlklub, hvor der løbende vil komme info!

HEL alle arrangementer 2017 plakat50x70 1 

Calendar icon

Vigtige Datoer

22. august: Spørg Bestyrelsen
3. september: Med Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.til Trekroner
29. september: Bøf og Bearnaise aften
7. - 8. oktober: Skiff DM i Hellerup Sejlklub
29. oktober: Afriggerfest i HS 

 

Kurs mod Fjerne Kyster i Hellerup Sejlklub d. 13. oktober

Skrevet af Simon Mørup-Petersen. Sendt til Klubnyhed

Emil

Lad drømmene flyde, og få et afbræk fra efterårets mørke aftener - Hellerup Sejlklub inviterer til klubaften og foredrag med Emil og Alfred fra Kurs mod Fjerne Kyster

13. oktober 2017 kl. 19-21. Middag fra kl 18. Sted: Hal 1

Hellerup Sejlklub er rigtigt glade for at kunne invitere alle medlemmer samt familie (omfatter partner, børn og forældre) til en herlig klubaften med spændende indlæg fra Emil og Alfred, som I nok alle kender fra TV-Serien "Kurs mod Fjerne Kyster" fra TV2.

I vil denne aften få en hel unik mulighed for at høre en fantastisk beretning fra drengene om forberedelse af turen samt fortællinger fra selve rejsen. Kom og bliv inspireret til jeres egne eventyr, eller mød op for at få en hyggelig aften med gode klubvenner og deres familier.


Emil Midé Erichsen (f.1990)

Skipper på Havanna

Som 11-årig overtog Emil selv rorpinden i sin første Optimistjolle. Siden blev det til masser af kapsejlads i Europajolle og på landsholdet i Laserjolle. Efter gymnasiet uddannede Emil sig til dykkerinstruktør og arbejdede på en dykkerskole på Bali. Hjemme igen tog han job som sejlinstruktør og som produktionsassistent på blandt andet TV-programmet X-Factor. I sommeren 2013 kastede han sammen med sin lillebror Theis fortøjningerne for at tage ud på en 3 år lang jordomsejling.

Interessen for sejlads kommer ikke fra fremmede. Emil er barnebarn af langturskaptajnen Troels Kløvedal, der med sit skib Nordkaperen, har sejlet verdenshavene tynde i knap 50 år. Sammen med sine forældre, Mikkel Beha Erichsen og Marian Midé, er Emil selv opvokset på en båd og har fået interessen for sejlads ind med modermælken.

Det blev noget med at sejle

I dette underholdene og eksotiske foredrag tager Emil deltagerne med ud på en rejse ombord på båden Havana, og igennem nogle af de fantastiske oplevelser der følger med, når man smider fortøjningerne og man kaster sig selv ud i den store verden. 

Emil fortæller autentisk og indlevende om de overvejelser der ligger bag at hive tre år ud af kalenderen, når man er i starten af 20’erne, og det ansvar der ligger på en skippers skuldre. 

Med en god blanding af humor, alvor og historiefortælling tager Emil deltagerne bag om de populære TV programmer ”Kurs mod fjerne kyster” og med en tur ud på den blå planet.


Selve foredraget starter kl 19.00, men vi spiser sammen fra kl 18.00. Hovmesteren vil i dagens anledning servere en rigtig god omgang skipperlabskovs, som skal bestilles senest d. 8. oktober via NemTilmeld. Drikkevarer kan købes på dagen.

Da vi forventer stor tilslutning til dette event, skal tilmelding til foredrag og middag ske via NemTilmeld på nedenstående link.

TILMELDING TIL FOREDRAG OG MIDDAG

Tilmeldingen til foredraget er ikke bindende, men da vi har en begrænsning ift. hvor mange mennesker vi kan være i lokalet, er det nødvendigt for os på forhånd at have en ganske præcis ide om hvor mange der deltager, ligesom hovmesteren skal kunne sikre at der er mad til alle, der ønsker det.

Hvis du bliver forhindret i at deltage efter tilmelding, så ret din tilmelding via det link du modtager sammen med din bekræftelse pr email, eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så et andet medlem kan få del i fornøjelsen.

Vi lukker for tilmeldingen, når vi har nået loftet for hvor mange vi må være i Hal 1, så skynd jer at få familien tilmeldt til dette arrangement.


Arrangementet er forbeholdt medlemmer og deres familier, så husk gyldigt medlemskort og billetter på dagen!


Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

JENA OG KATJA ER VERDENSMESTRE!!

Skrevet af Simon Mørup-Petersen. Sendt til Nyheder

logo2015 150

HELLERUP SEJLKLUB

Reception i gården tirsdag d. 5/9 kl 17:00

080vm0917 RicardoPinto

Foto: Ricardo Pinto

Som den første danske kvindeduo nogensinde har Hellerup-sejlerne Jena Mai Hansen og  Katja Salskov Iversen i går den 2. september vundet VM-guld i 49erFX.

Det skete i Matasinhos, Porto i Portugal efter en sikker og imponerende præstation af Jena og Katja, der fra starten af stævnet lå i front og dermed viste deres styrke efter hård træning over sommeren. 

Stort tillykke til vores OL-bronzevindere fra Rio Team Jena & Katja med deres nyvundne verdensmesterskab. Vi er alle i klubben stolte over jer. I er med til at gøre Hellerup Sejlklub til Danmarks foretrukne sejlklub.

Hellerup Sejlklub vil gerne fejre OL pigerne og verdensmestrene team Jena & katja med en reception tirsdag den 5. september kl 17.00 i gården Paul Elvstrøms Plads 1

Vel mødt

Marie Dela Johnsen
Formand, Hellerup Sejlklub 

September 2017
05

Tirsdag
kl. 17:00

 

 

 

Update fra Sailing Champions League ACT2 i St. Moritz.

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

Update fra Sailing Champions League ACT2 i St. Moritz.
Hellerup Sejlklub deltager i anden afdeling af Sailing Champions League, der foregår i de sceniske omgivelser ved St. Moritz, Schweiz. HS stiller med Lucas Lier, Mikkel Nørrelykke, Niels Ipsen og Frederik Zafiryadis med forhåbninger om at kvalificere sig til finalen i Sailing Champions League i Perto Cervo senere i september. I alt 24 hold deltager her i St. Moritz, hvoraf de bedste 13 går videre til finalen og får lov til at kæmpe om at blive Europas bedste klub 2017.
Inden for sejlsport er St. Moritz kendt for afholdelsen af World Match Racing Tour stævner, men har siden 2012 arbejdet på at få Sailing Champions League og Europas bedste J70 sejlere til St. Moritz.

Desværre må både deltagere og stævneledelse erkende at selvom dette mål er nået, så er det ikke ensbetydende med at vejret også makker ret. Som enhver anden bjergsø i 1800 meters højde med endnu højere bjerge hele vejen rundt er vejret og vinden temmelig omskiftelig.

Vi ankom torsdag morgen til St. Moritz efter en lang køretur fra Danmark. Vi var på vandet i strålende solskin og let vind ved 13-tiden for lige at vænne os til omgivelserne. Vinden tiltog i løbet af dagen og var oppe omkring 10 m/s efter vores træningspas sluttede. Vinden var dog relativt springende, hvilket gjorde de andres træningspas særdeles seværdig.
Humøret var højt og forventninger var store til stævnet såvel som vores egen præstation da vi kørte hjem til lejligheden. Virkeligheden var dog en helt anden da vi mødte op på havnen til første sejlads fredag kl. 11.

I silende regnvejr, vindstille og 5 grader. Selvom vejret skifter hurtigt her, så virker det som om at vi netop har ramt de værste par dage af de 40 dage om året, hvor solen ikke skinner her i St. Moritz.
Stævneledelsen formåede at få gennemført én sejlads af den første flight på stævnets første dag. Vi er først i tredje og sidste sejlads i første flight, så her lørdag morgen, hvor der fortsat er vindstille, hvor det fortsat regner og hvor temperaturen nærmer sig frysepunktet, er udsigterne til at komme på vandet lange. Med en ikke så lovende vejrudsigt kan man vist roligt sige at stævneledelsen har kniven for struben for at få gennemført de nødvendige tre flights for at stævnet er tællende.
Men som man siger: ”så længe forplejningen er god, er alting godt”.
Hold nu godt fast - for den lette sum af 7500,- DKK har vi fået en lomme lygte og en drybag. Nu er det ikke for at lyde smæk forkælede, men forplejningen under det her stævne kan på ingen måde måle sig med den danske liga. Snacks, kage, frugt, sandwiches – ja selv vand og kaffe er på egen regning. Til holdskift mellem bådene er der lagt fire oppustelige gummibåde ud – for anker vel at mærke - som vi skal sidde to hold i hver og som oven i købet har den dejlige egenskab at dørken er frygtelig dårlig til at lænse sig selv. Det er ikke optimalt i kraftig regn tæt på frysepunktet når man bliver sendt ud for at vente, lang tid før den foregående sejlads overhovedet er blevet startet. Til gengæld har vi fået vores helt egen hylde til opbevaring af vores tasker, så det er jo slet ikke dårligt😁

Følg med på sapsailing.com

Våde og kolde hilsner fra Schweiz 😊
Lucas, Mikkel, Niels og Frederik

Bilfri Paul Elvstrøms Plads

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

Pas på vores smukke plads – den med den chaussestensbelægningen og den flotte krone – der blev anlagt for at ære Paul Elvstrøm.

Fra tid til anden holder der biler på kronen og det er en skam fordi kronen er ikke en parkeringsplads.

Det er skrevet før her på Hellerup Sejlklubs hjemmeside og på Facebook:

Gentofte Kommune og Hellerup Sejlklub henstiller medlemmer og besøgende om, at der ikke parkeres på chaussestensbelægningen på Paul Elvstrøm Plads.

Der henvises til parkering på de omkringliggende veje og p-pladsen på Onsgårdsvej.

Ved standerhejsningen den 23. april i år blev Hellerup Sejlklubs adresse ændre til Paul Elvstrøms Plads 1.

Dette skete samtidig med at Gentofte Kommune indviede Paul Elvstrøms Plads.  

Fra tid til anden opleves vores smukke nye plads med chaussestensbelægningen som en parkeringsplads med plads til 1- 2 biler.

Dette var ikke hensigten med det store arbejde med at anlægge en flot plads og ære Paul Elvstrøm med en plads, der i belægningen bærer hans krone foran den hæderkronet sejlklub.

På forhånd tak for Jeres respekt for Paul Elvstrøms Plads.Paul Elvstrøms Plads er ikke en parkeringsplads

På bestyrelsens vegne

Marie Dela Johnsen

Formand, Hellerup Sejlklub

Heldagstur med madpakke. (Evt. Saltholm)

Skrevet af Søren Henning Dalgaard. Sendt til Nyheder

NB!
Vi mødes kl. 10:00 i Tuborg Havn, den sydlige kaj ud for Tuborg Havnepark 3.
For dem, som hellere vil møde i HS, er der også mulighed for det. Jeg vil være der kl. 9:30, og så kan vi følges ad til Tuborg kl. 9:35.
Vær opmærksom på, at vi returnerer til Hellerup Havn efter turen.

Saltholm 2016 3

 

************************************************************
NB!
Vi mødes kl. 10:00 i Tuborg Havn, den sydlige kaj ud for Tuborg Havnepark 3.
For dem, som hellere vil møde i HS, er der også mulighed for det. Jeg vil være der kl. 9:30, og så kan vi følges ad til Tuborg kl. 9:35.
Vær opmærksom på, at vi returnerer til Hellerup Havn efter turen.
************************************************************

Så er der igen mulighed for at tage med HS på en heldagstur. Denne gang går turen formentlig til Saltholm, hvor billedet er taget, men den endelige beslutning tages først på dagen, når vi kender vejr og vind.

Benyt lejligheden til at møde gamle og kommende sejlervenner, og lad os få nogle hyggelige timer i fællesskab. Er du elev, er det en mulighed for at opleve sejlads på en anden måde end ved den ugentlige skolesejlads.

Alle kan deltage uanset sejlererfaring. Vi danner besætningerne, så der er erfarne bådførere i alle både.

Vi mødes kl. kl 10 og fordeler besætningerne på bådene og vi forventer at være tilbage i Hellerup inden kl. 17.

Husk at medbringe madpakke, noget at drikke, slik og kaffe og hvad der ellers er nødvendig for en hel dag på vandet. Husk også påklædning som passer til vejret. Det er en lang dag udendørs.

 Ved tilmelding, husk også at skriv en kommentar om du er elev eller fører.

 Hilsen Turudvalget (Ann, Charlotte, Vibeke og Søren Henning)

Fra Bade- og Grillturen til Flakfortet

Skrevet af Søren Henning Dalgaard. Sendt til Nyheder

P1000933 2

Lørdag den 22. juli afholdt HS en bade- og grilltur, der gik til Flakfortet.

Der var 5 både, heriblandt Hagbard og fire 606’ere, som stævnede ud fra Hellerup ved 10-tiden og gik på kryds for en god vind, omkring 5 m/s, mod Flakfortet.

Velankommet til fortet blev der tændt op i grillen, skålet og hygget, mens de friske tog en dukkert i Øresund. Det forlød, at vandet var ”ganske friskt”.

Da grill-frokost og Charlottes hjemmebagte kage var fortæret, blev der også tid til en lille tur rundt på øen, for at se helikopterlandingsplads mm, inden vi stævnede hjemad igen.

Med en plat læns for en let brise var der gode muligheder for nysejlerne til at træne og lege lidt med spilerne, som da også kom op på alle 606’erne.

Vi var tilbage i Hellerup igen ved 18-tiden og afsluttede, som altid, en herlig dag med en øl på terrassen.

Se flere billeder fra turen på Facebook under ”Os i Hellerup Sejlklub

TAK for en dejlig tur,
Turudvalget (Ann Filippa, Charlotte, Vibeke og Søren Henning)

HS var med til at vinde borgmesterdysten

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

IMG 2176

Mandag 26. juni havde Kraftcenter Øst inviteret borgmestrene Hans Toft og Morten Slotved til Rungsted Havn for at få en status for arbejdet i Kraftcenter Øst fra centrets styregruppe, trænerne og repræsentanter fra Dansk Sejlunion og Team Danmark.

Weekendtur for alle i HS den 8.-9. juli

Skrevet af Søren Henning Dalgaard. Sendt til Nyheder

Pinsetur 3

   Turen er aflyst pga. mangel på bådfører!

 

 

Er du sejlerskoleelev eller erfaren bådfører så kom glad til HS' hyggelige weekendtur den 8. og 9. juli. Her får du et par herlige dage med både gamle og nye sejlerkammerater, og vi sætter nogle besætninger, så alle kan være med.

 

Vi sejler i både 606'ere og store både, der hvor vind og vejr fører os hen. Vi overnatter om bord eller i telt, og alle deltager i det praktiske omkring fælles indkøb og madlavning.

 

Der venter nogle enestående oplevelser, så tilmeld dig allerede nu enten elektronisk, via kalenderen her på hjemmesiden, eller på opslaget i klubhuset.

 

Der er planlægningsmøde onsdag den 5. juli i HS. Her sætter vi hold og fordeler de praktiske opgaver som indkøb, opvask etc.

 

Mange sejlerhilsner Turudvalget (Charlotte W, Vibeke, Ann Filippa og Søren Henning)

Hjælpere til kapsejladser i HS.

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

Kære HS-medlemmer.

Hellerup Sejlklub afholder indtil flere kapsejladser i løbet af eftersommeren og efteråret. Især 4 planlagte kapsejladser mangler vi hjælp til at afholde.

Det drejer sig om:

Melges 24 Danmarksmesterskab, 18.-20. august

Knarr IKC-udtagelse, 26.-27. august

606 og Ynglinge Danmarksmesterskaber, 30. september – 1. oktober

29er, 49er, 49erFX og Nacra 17 Danmarksmesterskaber, 7.-8. oktober.

Til alle 4 stævner har vi baneledere, og til Melges 24 og Skiff/Nacra 17 DM har vi protestformand. Derudover har vi én hjælper registreret til det sidste stævne. Vi har brug for hjælpere til dommerbåd, mærkebåde, protestbehandling, samt landaktiviteter som registrering af deltagere, resultatbehandling, dokumentindsamling til protestbehandling, hjælp til morgenmad/frokost samt hjælp til servering af pølser og moleøl. Hvis der skal afholdes middage i forbindelse med stævnerne, kan vi også få brug for hjælp til organisering af dette.

Som hjælper får du muligheden for at være en del af et fællesskabs med afvikling af stævner, vind i håret, smil og masser af timer på vandet og så er der fuld forplejning på den/ de dage du hjælper til - Du får morgenmad, frokost, pølser, øl, og hvis der serveres middag, får du selvfølgelig også middag.

Vi ser frem til din hjælp. Den vil være guld værd!

Meld dig til Peter S. Lübeck (Kapsejladschef) Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sankt Hans Aften - 23.juni 2017

Skrevet af Vibeke Ulke. Sendt til Nyheder

Kom og nyd denne aften i godt selskab blandt sejlervenner i klubben.

Vi mødes kl.18 og tænder op til grill og hygge i gården. 

Omkring kl.21 sejler vi mod Tårbæk og nyder bålet og den festlige stemning fra vandsiden.

Hjemkomsten forventes alt efter vind og vejr senest ved midnat. 

 HUSK at medbringe: - mad til grillen, samt drikkevarer

samt evtl. kaffe/te/kage til senere og en lygte til hjemsejlads i 606er.

Tilmeld dig: i kalenderen på hjemmesiden eller på opslaget i klubben.

Vi glæder os til godt vejr og stort fremmøde :-)      

KH turudvalget/ Ann Filippa, Charlotte, Søren Henning og Vibeke

Bilfri Paul Elvstrøms Plads

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

Pas på vores smukke plads
Kære medlemmer og gæster - ved standerhejsningen den 23. april i år blev Hellerup Sejlklubs adresse ændre til Paul Elvstrøms Plads 1.
Dette skette samtidig med at Gentofte Kommune indviede Paul Elvstrøms Plads.  
Fra tid til anden opleves vores smukke nye plads med chaussestensbelægningen som en parkingsplads med plads til 2 biler. Dette var ikke hensigten med det store arbejde med at anlægge en flot plads og ære Paul Elvstrøm med en plads, der i belægningen bærer hans krone foran den hæderkronet sejlklub.
Derfor hestiller Gentofte Kommune og Hellerup Sejlklub medlemmer og besøgende om, at der ikke parkeres på chaussestensbelægningen på Paul Elvstrøm Plads. Der hensvises til parkering på de omkringliggende veje og p-pladsen på Onsgårdsvej.
På forhånd tak for Jeres forståelse
På bestyrelsens vegne
 
Marie Dela Johnsen
Formand, Hellerup Sejlklub

Dansk Sejlunion godkendt som udbyder af sejleruddannelser

Skrevet af Marie Dela Johnsen. Sendt til Nyheder

Dansk Sejlunion godkendt som udbyder af sejleruddannelser 

Søfartsstyrelsen har fra 1. september bemyndiget Dansk Sejlunion til at udstede duelighedsbeviser og speedbådskørekort. "Vi ønsker at udvikle uddannelserne markant," fastslår Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion. 

Med virkning fra 1. september 2017 kan Dansk Sejlunion udstede duelighedsbeviser og speedbådskørekort. Det bekræfter Søfartsstyrelsen i et brev til Dansk Sejlunion. 

Bemyndigelsen indebærer i første omgang, at Dansk Sejlunion får adgang til at udnævne censorer, der medvirker ved sejlerskolernes praktiske og teoretiske prøver - ligesom også krav til sejlernes færdigheder og prøvernes indhold bliver en del af de justeringer, som Dansk Sejlunion vil lægge vægt på fra start. 

"Dansk Sejlunion har længe arbejdet for en revidering af fritidssejleruddannelserne. Nu får vi selv mulighed for sammen med sejlerskolerne at udstikke rammerne for fremtidens sejleruddannelser. Det er vi særdeles godt tilfredse med," siger Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion. 

Kvalitetsløft
"Vi ønsker at udvikle uddannelserne markant. Der er behov for et kvalitetsløft i uddannelsernes indhold og kravspecifikationer, og der er behov for større ensartethed på tværs af sejlerskolerne, således at eleverne - uanset valg af skole - på forhånd kan danne sig et præcist billede af uddannelsens indhold og de færdighedskrav, der stilles ved prøverne," uddyber Steen Wintlev og tilføjer: 

"Det vil samtidig give eleverne mulighed for at skifte skole undervejs i uddannelsen, hvilket især mange unge, der flytter landsdel i forbindelse med studier, kan få glæde af." 

Tæt samarbejde
Mere end 100 DS-klubber har i dag sejlerskoler, og Dansk Sejlunion har årelangt samarbejde også med øvrige udbydere - ikke mindst om uddannelse af sejlerskoleinstruktører. Dansk Sejlunions tætte samarbejde mellem klubber og andre udbydere bliver intensiveret over de kommende måneder frem mod skæringsdatoen, 1. september. 

"Vi har allerede fastlagt en række krav til uddannelsesindhold og prøveafvikling, og i den fortsatte udvikling af uddannelserne lægger vi stor vægt på at inddrage de erfaringer og input, som sejlerskolerne bidrager med. Vi ønsker et tæt samarbejde med alle udbydere, der har et ønske om høj kvalitet og gennemsigtighed i uddannelserne," siger Steen Wintlev. 

Censorer skal søge godkendelse
Én af de opgaver, der for alvor presser på allerede nu, er udpegning af censorer. For at kunne virke som censor gennem Dansk Sejlunion fra 1. september, skal man forinden godkendes. Det sker ved at udfylde et ansøgningsskema, som inden for de første dage af juni vil være tilgængeligt via sejlsport.dk. Alle kvalificerede censorkandidater kan søge - det er ikke en betingelse at være tilknyttet en klub i Dansk Sejlunion. 

"Vi vil gerne opfordre kommende censorer til at søge hurtigst muligt. Jo før, jo bedre. Det er vigtigt, at vi til september står klar med et bredt korps af censorer," fastslår Steen Wintlev. 

Blandt de nye krav til censorer bliver, at man skal variere mellem, hvilke sejlerskoler, man servicerer. Det sker for at sikre ensartethed i bedømmelserne på tværs af uddannelsesstederne, ligesom det også handler om at styrke censorernes uafhængighed.  

Læs mere her: http://www.sejlsport.dk/nyt/2017/05/dansk-sejlunion-godkendt-som-udbyder-af-sejleruddannelser

SKØN PINSETUR MED SOL OG REGN

Skrevet af Vibeke Ulke. Sendt til Nyheder

IGEN kom vi i mandags tilbage fra en af de traditionsrige pinseture med en masse fantastiske oplevelser i bagagen. I år med 15 deltagere plus tilstødende fordelt på Bodil, Stæren, Hagbard, 906 og 913.

Turen startede efter kyndig Skipper Niels’ næse nordpå og med vinden agtenfra, fulde spilere og 8,4 knob tophastighed gik der ikke lang tid før vi alle ankom til første destination Nivå. Drinksholdet stod klar med GinTonic på kajen og Ann havde organiseret en nøgle til tursejlernes klubhus, som de så venligt stillede til rådighed for os. Jan havde sørget for at få en af vores standere med, så den kunne overrækkes til gæstgiverne og byttes til en af deres - en fin tradition en del af os ikke kendte endnu.

Rollefordelingen var aftalt på forhånd, så nogle kunne slappe af, få et havbad eller opdatere verden omkring os med facebookopslag, mens madholdet fik renset grill og sat gang i den luksuriøse middag vi havde tilgode den aften: laks med bacon, kokosmarineret kylling og pølser med salat og kartofler samt muffins med velpisket fløde og blåbær. Der manglede som altid ikke noget og efter nogle timer var vi mætte, havde spist for meget og var klar til at få et par timer på øjet i både eller klubhus.

Indtil nu havde alt været perfekt, men alle havde fulgt vejrudsigten og vidste at før eller siden ville vejret spille os et puds. Det gjorde det så søndag. Vi tog på Louisiana og gik tur mens vi ventede på vind og tørvejr til vores anden etappe mod Bäckviken. Hverken det ene eller det andet ville indfinde sig, så vi måtte spænde de store både foran de små og tog den for motor gennem et af de mere massive regnvejr. Våd som monsunen men stemningsfuld gik turen i karavane over et blikstille hav. Da vi rundede Hvens nordkyst ved Nordborg havn kom der alligevel en lille brise, solen tittede lidt frem og sejlene blev sat.

Iført tørt tøj og teltene klargjort til natten kunne vi snart nyde endnu en flerretters menu tryllet frem af næste madhold som seriøst prøvede at overgå det første, selv uden de fine køkkenforhold fra dagen før: grillede kyllingelår med tre varianter kartoffelsalat og 4 slags pølser, grillede auberginer, peberfrugt og hvidløg, melonsalat med feta og den flotteste lagkage på havnen. Der var ikke et øje tørt og stemningen var i top IGEN.

Det blev mandag og vi kunne efter morgensmad og opvask nyde en dejlig solskinssommerdag på Hven med en tur langs stranden til Nordborg og over øen, retur forbi bageren og iskiosken, indtil vi var rustet og klar til at tage turen hjemad med kurs 210 mod sydvest.

 

TAK for en dejlig tur.

Pinsetur Bäckviken