Jubilæum

Vi glæder os til at fejre Sejlklubbens 100 års jubilæum i september 2015.

Socialt

oktoberfest

Kom til oktoberfest i restauranten den 10. oktober, se mere her.

Afriggerfest

Lørdag den 25. oktober afholdes afriggerfest i sejlklubben, hvor vi hylder de frivillige kræfter og alle de mange mestre i 2014.

Svømning

Svømning starter i uge 41 (onsdag den 8. oktober kl. 20) i Kildeskovshallen.

Kapsejlads

E89P0184

Hellerup Sejlklub indbyder til Nordisk Mesterskab i CB66 den 4-5. oktober, se mere her.


Print

Anders Thomsen vinder VM sølv i 49'er

Anders Thomsen fra Hellerup Sejlklub har vundet sølv til vm i 49'er i spanske Santander sammen med Jonas Warrer fra KDY efter at de har sejlet sammen i to måneder.

AndersThomsen49er

Print

Suveræne vindere i Contender og A-Cat

 

Hellerup Sejlklub afviklede i weekenden klassemesterskaber for Contender og A-Cat. Lørdag blev der kæmpet i hård vind, men søndag viste vinden sig mere human med 5-7 m/s fra springende vestlige retninger. Det blev til i alt 10 sejladser for A-Cat og ni for Contender. Størst drama stod Tom Bojland i A-Cat for da han i en gaterunding med stor fart torpederede en foransejlande tysker. Værst gik det dog ud over Toms egen båd, der flækkede en halv meter af det ene skrog. Protestkomitéen gav ikke Tom medhold i en efterfølgende protest, så fejlen var felt hans egen. Søren Andreasen fra Hellerup vandt overbevisende i Contenderklassen, mens Pontus Johnsson fra Ystad brillierede i A-Can med syv førstepladser ud af ti sejladser. Per Heegaard var på vandet med sit kamera:

Print

Klassemesterskaber i hård vestenvind

Hellerup Sejlklub afholder denne weekend de uofficielle mesterskaber for A-Cat og Contender. 15 A-Cat og 25 Contender fra Canada, Østrig, Tyskland, Sverige og selvfølgelig Danmark har fundet vej til Øresund. 

Sejladserne var præget af hård vestenvind mellem 7 og 11 m/s, som sprang lige så meget som den plejer på Øresund i vestenvind.

Rigtig mange deltagere havde problemi den forholdsvis hårde vind, og det kan ses på resultatlisterne med mange udgåede som følge af småskader eller hvis rorsmanden ikke syntes det var sjovt længere. Derfor blev det også kun til 4 sejladser for hver klasse. 

I COntenderklassen er Hellerups lokale multimester suveræn med fire prikker i dagens sejladser. Tilsvarende dominerede Pontus Johnsson fra Ystad med fire førstepladser i A-Cat. Der sejles igen søndag. Du finder resultaterne her.

Print

Sejltur i september solen til Tre Kroner Fortet og Flakfortet

14 friske sejlere, heraf 9 elever, mødte op lørdag den 6. september kl. 10 med forventning om en tur til Saltholm, men havnen er endnu ikke sejlbar for mere end en enkelt båd siden stormen Bodil sidste år. I øvrigt var vindretningen også ugunstig for den smalle rende, hvor man skal sejle 116 grader. Vi endte på Tre Kroner Fortet, som nu kan besejles af lystsejlere uden tilladelse. En stor oplevelse og dejligt at spise madpakke i solen på fæstningen med udsigt over Københavns havn.

Print

Bronze til sejlklubbens juniorer ved J/80 DM

Fra Hellerup Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub deltog for første gang det blandede sejlhold med Lucas Lier, Emil Max Møller, Frederik Berg og Konrad Floryan ved weekendens DM i den populære sportsbåd J/80. Stævnet blev afholdt af Nivå Bådlaug. I alt 21 både fra Sverige, Tyskland og Danmark deltog. Vejret bød på kraftig vind og regn.

Print

Enkel Kapsejlads

 Husker du din første kapsejlads?

Det kan godt være en lidt af en mundfuld - det med at komme i gang med kapsejlads. For at give unge jollesejlere en mulighed for et komme godt i gang er Dansk Sejlunion kommet op med konceptet Torm Enkel Kapsejlads.

Print

Lucas Lier og Konrad Floryan vinder 606 DM

606DM

Hellerup Sejlklub var i weekenden 20.-21. september igen værter for  606-klassens Danmarksmesterskab. Stævnet var ikke uden udfordringer, da der først var spænding om der ville komme nok deltagere, og dernæst fordi der slet ikke kunne sejles lørdag på grund af vindstille. Der var derfor maksimalt pres på arrangører og deltagere for at få mindst fire sejladser og mindst seks timers sejlads ud af søndagen. Det lykkedes til fulde i frisk vestlig vind. Med sejre i fire af dagens ialt seks sejladser blev Lucas Lier og Konrad Floryan fra Hellerup suveræne vindere af Danmarksmesterskabet. På andenpladsen kom den svenske besætning Hasse og Emil Hansen, Göteborg, men da som svenskere ikke kan konkurrere om DM-titler gik sølvmedaljerne i stedet til Ole Matzen og Søren Nicolaisen fra Bandholm, mens bronze gik til Hans Egon Møller og Gert Mortensen fra Esrum Sø. Hent resultatlisten her.

Print

Puls og Champagne i håret

Sejlsportsliga 2014

Det fjerde ligastævne blev i weekenden afholdt i Aarhus og det blev både spændende og forventeligt.

Spændende fordi der ud over selve podiepladserne også skulle sejles om deltagelse i sejlsportens Champions League (http://sailing-championsleague.com/), samt om nedrykning til 2. division.

Forventeligt fordi Mads Christensen havde tolv point ned til nummer 2, hvilket betød at hvis Mads bare blev nr. 6 eller bedre ville Hellerup Sejlklub vinde.

Men Mads og hans besætning vandt stævnet og dermed blev Hellerup Sejlklub dansk mester for klubhold 2014, og derfor kom formanden også med på tribunen – og fik Champagne i håret!

Print

Turudvalgets tur til Hven alias Humlebæk

Lørdag den 23. august 2014 mødte 14 friske sejlere op i HS for at deltage i turudvalgets weekend tur til Hven. Vejrudsigten var ikke den mest lovende med hård vind, regn og mere vind. Vores kyndige turskipper Niels Kjøng besluttede derfor at Hven nok var for hård en kost især søndag. Istedet satte vi kursen mod Humlebæk hvilket skulle vise sig at være et godt valg. Humlebæk havn er en meget hyggelig lille havn med mulighed for aftenhygge ved grillen, en lille teltplads og så den betagende udsigt mod Hven!

Ungdomsvenlig sejlklub

"Ungdomsvenlig sejlklub" er et certificeret koncept Dansk Sejlunion har udviklet som et redskab for klubberne til at sikre deres ungdomsafdelinger gode arbejdsbetingelser. Se hvilke krav der stilles, og hvad HS har gjort for at opnå certificeringen.

Klubrestauranten

4 slags kølige fadøl fra Gourmet Bryggeriet. Klubrestauranten er åben for medlemmer samt deres gæster, gæstesejlere og andre sportsfolk.

Frokost serveres alle dage mellem 12 og 15. Middag serveres alle dage mellem 18 og 21. Vinterhalvåret dog kun middag på tirsdage, onsdage og torsdage mellem 18 og 20.30. Åbningstider sommer er mandag-søndag 11-22

Kontakt klubrestauranten på tlf. 3962 8803, eller se www.restauranten.org

Hellerup Havn

 

55° 43,9’ N - 12° 35’ E

Besejling
Største længde 14 m
Største dybgang 2,2 m

Havnens hjemmeside

Havnelods

Olympisk Sejlsport Øst

Elitetræningscenter i samarbejde mellem Skovshoved Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub

Olympisk Sejlsport Øst hjemmeside

 

Om hjemmesiden


Har du nyt indhold til hjemmesiden så skriv til redaktionen på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Webcam


Se webcam fra havnen her.

Vejrstation


Se det aktuelle vejr i Hellerup Havn med vores vejrstation her.

 

Forum


Du er velkommen til at skrive indlæg på sejlklubbens forum. Opret dig som bruger på hjemmesiden og deltag i debatten her.